Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Η βάση του Χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωρίου βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μ., στη θέση Παπά Χωράφι, όπου λειτουργεί σύγχρονο σαλέ 600 τ.μ. σε τρία επίπεδα, με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης 400 και πλέον ατόμων.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

batch xionodromiko

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου βρίσκεται στην ΒΑ πλαγιά των Πιερίων, σε υψόμετρο 1450 μ. Έχει καταπληκτική θέα προς τον Όλυμπο και τον Αλιάκμονα και απέχει μόλις 8 χλμ από το γραφικό Ελατοχώρι και 36 χλμ από την Κατερίνη.

Το συνολικό μήκους που έχουν οι πίστες και το δίκτυο των χιονοδιαδρόμων, που τις συνδέει μεταξύ τους, ξεπερνάει τα 12 χλμ και απευθύνεται σε φίλους του σκι όλων των επιπέδων εμπειρίας.

Πίστες
Οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου περιλαμβάνουν 10 πίστες με κυμαινόμενη υψομετρική διαφορά και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας ώστε να ικανοποιούνται τόσο οι έμπειροι και απαιτητικοί σκιέρ, όσο και οι αρχάριοι που πρωτοδοκιμάζουν τις δυνατότητές τους στο δημοφιλέστερο χειμερινό σπορ. Επίσης, λειτουργεί μια πίστα για snowboard και μια για έλκηθρα. Το συνολικό μήκους που έχουν οι πίστες και το δίκτυο των χιονο-διαδρόμων που τις συνδέει μεταξύ τους, ξεπερνάει τα 12.000 μ.

 Πίστες & Αναβατήρες

Σήμερα το Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου διαθέτει ένα διθέσιο εναέριο αναβατήρα "ΔΙΑΣ" μήκους 1287 μ. με δυνατότητα μεταφοράς 1200 ατόμων ανά ώρα ο οποίος εξυπηρετεί δύο πίστες την ΚΛΕΙΩ και η ΕΡΑΤΩ. Μετά τον εναέριο αναβατήρα υπάρχουν συρόμενοι αναβατήρες:

  • Ο "ΑΠΟΛΛΩΝ" που εξυπηρετεί δύο πίστες την ΚΛΕΙΩ και την ΠΟΛΥΜΝΙΑ.
  • Ο "ΕΡΜΗΣ" ο οποίος εξυπηρετεί πέντε πίστες: την ΚΛΕΙΩ, την ΠΟΛΥΜΝΙΑ, την ΤΕΡΨΙΧΩΡΗ, την ΟΥΡΑΝΙΑ και την ΚΑΛΛΙΟΠΗ.

Το Χ.Κ.Ε. διαθέτει έναν διθέσιο εναέριο αναβατήρα μήκους 1287 μ. με δυνατότητα μεταφοράς 1200 ατόμων/ώρα, δύο συρόμενους αναβατήρες και δύο baby lift. H συνολική δυνατότητα μεταφοράς είναι 3600 άτομα/ώρα.

Υπηρεσίες
Στην βάση του Χιονοδρομικού κέντρου υπάρχει ένα όμορφο διώροφο Σαλέ, καθώς επίσης και καταστήματα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού και ειδών χιονοδρομίας και σχολή σκι.
Στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο για πρώτες βοήθειες με μόνιμο γιατρό σε καθημερινή βάση.

Δραστηριότητες
Από το Χ.Κ.Ε. ξεκινούν καταπληκτικές διαδρομές, με σημασμένα και ασφαλή μονοπάτια για τους λάτρες της ορεινής πεζοπορίας. Τα Πιέρια Όρη είναι φημισμένα πολύ πέρα από την πατρίδα μας για την ομορφιά των μονοπατιών τους.

Πρόσβαση
Το Χ.Κ.Ε. απέχει από την Κατερίνη 36 χλμ, ακολουθώντας την διαδρομή της παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης-Ελασσόνας και στρίβοντας στο 13 χλμ προς Ελατοχώρι.

 
 

360city | Pieria

map hellas 210χ180

360city.gr

Επαγγελματικός & Τουριστικός Οδηγός Ν.Πιερίας. Βγες μπροστά από τον ανταγωνισμό, προβάλλοντας την επιχείρησή σου στο μεγαλύτερο online directory επιχειρήσεων στην Πιερία.

Home

Εταιρία:  360 CITY

Κινητό:  +30 6949099516

E-mail:  info@360city.gr

Ιστοσελίδα:  https://360city.gr

Copyright Pieria Guide © 2018 360city.gr | Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του 360city.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.